STAR WARS VII: THE FORCE AWAKENS

★★★★☆☆

Det er ikke kun "The Force" men hele Star Wars-myten, der vækkes til live med det syvende kapitel i den tilsyneladende endeløse Stjernekrigsserie. Instruktøren J. J. Abrams formåede i 2009 at løfte Star Trek-føljetonen ind i en ny tid, og på lignende facon formår han denne gang at forny Star Wars-universet uden at svigte George Lukas’ original.

Fra åbningscenen med en tilsyneladende udødelig 86-årig Max Von Sydow føler man sig i godt selskab. Filmens unge heltinde Daisy Ridley gør også et sympatisk indtryk, og Adam Driver (prisvinder fra Venedig filmfestivalen for den italenske parforholds-gyser "Hungry Hearts") har også en vis farlighed i skurkerollen.

Effekterne har naturligvis ikke i samme grad den nyhedsværdi, som dem Lukas benyttede i sin tid og som de nye i sagens natur knytter sig til. Men kvaliteten er høj såvel på lydsiden som rent visuelt.

Filmens hovedattraktion bliver dog gensynet med de gamle stjerner, og J. J. Abrams skuffer os heller ikke her. Harrison Ford og Carrie Fisher har begge smidt en del kilo, og hvor han idag fremstår mere skrøbelig som Han Solo, så synes Carrie Fishers handlekraftige prinsesse både stærkere og flottere end nogensinde. Abrams har da også fået tilladelse til at ændre hendes signatur-frisure, og det kan hun kun være tilfreds med. Men Abrams har skam også andre overraskelser til os, men dem bør man selv opleve i biografen.

STAR WARS VII: THE FORCE AWAKENS forbliver grandiøs underholdning, så vi snupper gerne to til, hvis de vel at mærke kan holde denne standard.