LIFE, ANIMATED

★★★★★☆

For den autistiske dreng Owen Suskind er Walt Disneys tegnefilm ikke blot en lindring, der får ham til at slappe af, men også et redskab til at forstå og kommunikere med sin familie. Men hvad sker der, når man pludselig er blevet en ung mand og verden viser sig at være noget andet end Disney-realisme?

Det får vi en fornemmelse af i Roger Ross Williams’ vidunderlige varme og overraskende vittige LIFE, ANIMATED, der ikke blot fokuserer på de ting, som Owen ikke kan, men i høj grad også viser alt det, han kan. Der er ingen tvivl om, at den kærlige støtte fra familien betyder alverden, men samtidig ser man også nødvendigheden af, at han bliver voksen og lære at klare sig selv så meget som muligt. Et forhold til en jævnaldrende pige med et tilsvarende handikap kan være svært at håndtere, for Disney-filmene slutter altid ved kysset, og hvad gør man så?

Roger Ross Williams formår at indarbejde nye animationsscener i filmen i lighed med et hav af scener fra Disney-film, der illustrerer det tankesæt, der ligger bag Owens handlinger. Resultatet er en af de bedste dokumentarfilm om dette vanskelige handikap og samtidig en umiddelbart underholdende og hjerteskærende filmoplevelse af de sjældne.