FAR TIL FIRE – TIL JULEBAL I NISSELAND

★★★★★☆

En musical-udgave af "Far til fire" måtte jo komme og hvem synes nærmere til at skrive den end Birgitte "Søs" Bruuns to
musik- og madglade sønner, Adam og James Price.

Det med maden sniger sig ind i manuskriptet, da snakken falder på de lækre vaniliekranse, og forklaringen lyder: "Rigeligt med smør". Man bemærker dog også, at Lille-Per (uimodstålige Elias Amati-Aagesen) fortærer en hel plade af dem og gemmer sig i et køleskab.

Musicalen læner sig i tone og musik gudskelov mere op ad de gamle "Far til fire"-film fra 50erne end de rædsomme nye udgaver, hvor Niels Olsen synes at være det eneste forsonende element. Han er heldigvis også med her, og selvom Ib Schønberg naturligvis forbliver den definitive Far til fire, så har Hr. Olsen formået at gøre figuren til sin. Fru Olsen alias Joy-Maria Frederiksen holder ham til ilden og sørger samtidig for den ideele julestemning, som både unge og gamle kan glæde sig over.

Nabokonen Fru Sejersen gav Agnes Rehni en sprød myndighed i sin tid, men Jeanne Boel forbliver i høj grad Jeanne Boel. Veloplagt er hun dog, ikke mindst i en heftig dans, der lader hånt om tyngdeloven. En dygtig skuespiller som Finn Nielsen kunne godt have skabt en endnu mere præcis Onkel Anders, men Niels Weyde og Mads Knarreborg rammer plet som stormagasinets far og søn.

Hvis ambitionen har været at skabe en ny juletradition i Tivolis koncertsal, må man sige at Price-brødrene leverer varen. Successen er hjemme, og så kan det jo være, der bliver råd til at sænke priserne i restauranterne…