JULEHJERTET

★★★★★☆

Glem alt om "Elf". Det ægte julehjerte finder man i Eventyrteatrets sprudlende veloplagte juleforestilling. Den finder man igen i år i Glassalen, hvor det ligefrem vrimler med nisser.

Men den er helt gal i julemandens gavepakkeri, for Kastanje – den dygtigste pakkenisse – er nemlig forsvundet. Det resulterer i en på alle måder spraglet juleforestilling. Lidt vildere end de plejer og stadig med de sunde værdier i behold.

Christian Dahlberg hører efterhånden blandt landets førende musical-komponister, og som altid er kostumer og scenografi i top.

Rollerne i JULEHJERTET er besat om omhu, så ingen falder igennem. Pakkenisserne er ikke til at stå for: Desiree Pedersen er som Nellike den kæreste lille nissepige, og Jacob Spang Olsen bekræfter i rollen som Hasle, at han har stjernepotentiale. Eventyrteatret gør klogt i at satse på ham i nærmeste fremtid, inden film- og tv-branchen opsnapper ham.

Mathilde Lundberg og Josefine Münster-Svendsen er to herlige muddernisser med skøn dialekt, og Mathias Hartmann morer som den tyske juletræsnisse Hansi, der er så glad for sin juletræer, at han næsten ikke nænner at sælge dem.

Vore hjerter kan slet ikke undgå at blive lunet undervejs, og så er det godt, at der er pyntet flot op i Tivoli, så julestemningen kan vare ved længe efter, at man har forladt glassalen.