THE RAPE OF LUCRETIA

★★★★★☆

Operaakademiet serverer også i år en særdeles seværdig forestilling på Operaens Takkelloft, hvor der samtidig er mulighed for at bese en række af morgendagens operastjerner.

Benjamin Brittens relativt sjældne THE RAPE OF LUCRETIA er titlen til trods en stor fornøjelse i Ebbe Knudsens iscenesættelse – sangligt såvel som dramatisk. Ikke mindst takket være Athelas Sinfoniettas storartede musikledsagelse under ledelse af Ian Ryan.

Værket giver de unge talenter rige mulighed for at udfolde sig. Eivind Kandal og Julie MeeRa Albertsen var trukket i moderne soldateruniformer, og med mobiltelefoner i hånden personificerede de det mandlige og kvindelige kor, der fungerer som forestillingens fortællere. Eivind Kandal blev noget overdrevet erklæret indisponeret før forestillingen, men han klarede sin opgave fint – ikke mindst i de stille passager. Julie MeeRa Albertsen strålede ved egen kraft som hans kvindelige modstykke med en flot og klar stemme.

Titelrollen tilfaldt den glimrende Astrid Nordstad, som åbenbarede en fyldig og smuk røst, der gjorde hende til det helt rigtige valg til rollen. Hun fik både munter og musikalsk assistance af Miriam Alexandra Hoff som Bianca og Cassandra Lemoine som Lucia,

I det hele taget virkede THE RAPE OF LUCRETIA uhyre velbesat. Flotte Frederik Paevatalu Rolin var både fræk og fyrig som Prins Tarquinius, og både Joel Kyhle og Joakim Larsson havde deres øjeblikke som henholdsvis Junius og Collatinus.

Vi forlod THE RAPE OF LUCRETIA opmuntret af de mange nye talenter og betaget af Benjamin Brittens vanskelige men også sært dragende musik i sublim udførelse.