GINGER & ROSA

★★★★★☆

Sally Potter har altid gået sine egne veje – også i filmiske sammenhænge – og gudskelov for det. Film som "Orlando" og " The Tango Lesson" vidner nemlig om et originalt blik på usædvanlige historier, og heldigvis bekræfter GINGER & ROSA dette indtryk.

Teenagepigerne Ginger og Rosa er uadskillelige veninder, men hvad gør man, når ens bedste veninde går i seng med ens stedfar ? Vi er tilmed i 60ernes England, som Potter har indfanget stemningen af med samme træfsikkerhed, som Lone Scherfig gjorde det i "An Education".

Potter får to bemærkelsesværdige præstationer ud af de to unge piger, Elle Fanning og Alice Englert. Med GINGER & ROSA distancerer Fanning sig tilmed rent kunstnerisk fra sin søster, barnestjernen Dakota Fanning. Så tilgiver man Potter, at bøsseparret, som Tim Spalding og Oliver Platt låner pondus til, bliver lige lovligt fjollet, hvorimod Annette Bening giver dybde til sin birolle som rabiat husveninde.

Både visuelt og musikalt er GINGER & ROSA en fornøjelse, og så tjener det Sally Potter til ære, at vi forstår alle filmens karakterer, hvor uhyrligt de end opfører sig.