FAST & FURIOUS:

HOBBS & SHAW

★★★☆☆☆

David Leitchs fortid som stuntman-instruktør fornægter sig ikke i denne film, som IKKE er den niende film i Fast & Furious-serien, men snarere en lille (tiltrængt) afstikker fra det vante univers. Leitch lægger dog al for stor vægt på de endeløse action-scener, og man kunne med fordel have forkortet filmens længde med mindst en halv time, og derved nået ned på normal spilletid.

Men man savner ikke Vin Diesel og co., og kontrasterne mellem Dwayne Johnson og Jason Stratham udnyttes muntert i den rappe dialog. Helen Mirren brillerer som replikkunstner i en enkel scene og Ryan Reynolds byder atter på sin helt specielle form for syret komik. Idris Elba fremstår som en velskabt skurk, Vanessa Kirby klarer springet fra "The Crown" til action-chick med bravour, hvorimod Kevin Hart kun irriterer i en unødvendig rolle.

Lori Pelenise Tuisan ternger et markant portræt af en hawaiiansk mamma – en rolle, der ikke mindst i fysisk forstand synes at være inspireret af Jocelyne LaGardes Oscar-nominerede birollepræstation i George Roy Hills "Hawaii" fra 1966.

FAST & FURIOUS: HOBBS & SHAW er i al fald ikke spillemæssigt ringere end de tidlige film i denne tilsyneladende uopslidelige serie, bare alt for lang.