KRUMMERNE – DET ER SVÆRT AT VÆRE 11 ÅR

★★★☆☆☆

Thøger Birkeland har forfattet en række børnebøger, der handler om en særdeles genkendelige dansk familie ved navn Krumborg. De dannede i 1991 grundlag for den første af en hel filmserie om drengen Krumme, der forsøgte at finde mening i en ofte temmelig absurd verden.

Det gør han sådan set stadig, selvom han nu spilles af Noah Storm Otto, omend det stadig er den allerførste filmkrumme Laus Høybye, der afslutningsvis lægger stemme til den evergreen, der også har lånt navn til titlen, KRUMMERNE – DET ER SVÆRT AT VÆRE 11 ÅR.

Har man set TV-serien “Kastanjemanden”, så giver det lige et sæt i een, når man ser Krummes nye forældre. De bliver nemlig spillet af Iben Dorner og Esben Dalgaard, der også illuderede som forfulgt ministerpar i årets store danske netflix-hit, og er begge så gode skuespillere, at chokket hurtigt fortager sig.

Ditte Hansen og Dejan Čukić udgør et bizart forbryderpar, og vi går sympatiske gensyn med Susanne Heinrich, Jacob Haugaard, Max Hansen og Søren Steen. Men Søren Frellesen og Torvald Lervads manuskript bliver desværre lovlig udvandet, inden der rundes af. Budskabet om at tage en pause fra mobil og labtop forekommer ellers ganske relevant, men om publikum hopper med på krumme-dillen igen, må komme an på en prøve.

Man trænger dog snart til nogle danske børnefilm, hvor de kunstneriske ambitioner bagved har været ligeså store som de økonomiske.