RØDVIG REVYEN 2019 – REVYPERLER MED ET TVIST

★★★★☆☆

Så er det atter blevet tid til at nyde revyperler i Rødvig Revyen, der i år har kapelmester Stuart Goodstein som kunstnerisk leder. Han har også iscenesat revyen sammen med Kristian Holm Joensen, der som skuespiller er kendt for en næsten chaplinsk evne til at kombinere vid og poesi.

Tekstmaterialet til årets revy forekommer desværre mere ujævnt end normalt, men heldigvis med nok godbidder til, at revyholdet klarer skærerne. Det er dog som om, at for mange af de nyere tekster ikke rummer samme kvaliteter som de gamle revyviser.

De to ældste tekster i 1. akt, "Dit hjerte er i fare" med alsidige Christian Damsgaard som Andresen og "Ved kajen" – svalt fremført af Ann Hjort – var faktisk dem, der bedst tålte genhør.

Rødvig Garden gør et uventet comeback fra start og et musikalsk ordløst jazznummer fik nyt liv af de fire medvirkendes festlige grimasser ved 2. akts begyndelse.

Ann Hjort og Charlotte Amalie Kehlet spiller morsomt op i mod hinanden som rivaliserende sangerinder i Henrik Lykkegaards "En lille vise", og Jacob Weble leverer ægte lune som stakkels Poul Pølsemand i en sød tekst af Thomas Mørk.

Arthur Jensen fik i sin storhedstid et højest uventet hit som betuttet søn i "Det må jeg ikke for moar", men her virker iscenesættelsen for jappet og forkert , og forsøget med at forny visen fungerer ikke optimalt.

Stuart Goodstein får musikalsk assistance af Lars Fabiansen på guitar og Carsten Milner Henriksen på trommer, og trioen folder sig især ud i et uventet Gustav Winckler-medley, der gør lykke blandt det modne publikum.

Revydirektricen Jeanette Larsen kan således atter ånde lettet op. Der er heldigvis nok revyperler på snoren i år, omend også plads til forbedringer.

(Michael Søby)