SECRETS

★★★★★☆

Hvis reality teatret kunne kaldes teatertrenden i sidste sæson, må vandreforestillingerne kandiderer til det i den nye. Indenfor den seneste måned har der allerede været en lille håndfuld teaterforestillinger med indbyggede gåture i København, men SECRETS hører afgjort til blandt de bedste. Blandt andet fordi den bygger på et solidt tekstmateriale.

Det er da også Danmarks førende engelsktalende teaterselskab Why Not Theatre, der står bag og som med Jeremy Thomas-Poulsen som instruktør har blandet den serbiske forfatter Tatjana Mastilos ord med holdets egne.
Publikum samles ved dansehallernes hyggelige bar, hvor vi udfylder en lille seddel med vores private hemmeligheder, som vi senere får muligheden for at dele med andre – eller brænde!

Vi tages herefter med på en lille vandring ude i det fri, indtil vi er fremme ved det hemmelige sted. På skift træder vi ind i et mørkt rum, hvor de forreste udstyres med stearinlys i hænderne, hvorefter vi samles i en cirkel til lyden af Rasmus Rhodes eksotisk messende sang. Rhode bidrager løbende med velklingende musik på blandt andet saxofon og er en gevinst for forestillingen, men lydniveauet bør dog i højere grad tilpasses ordene for ikke at virke forstyrrende.

Prægtige Sue Hansen-Styles kommer snart til syne og delagtiggøre os i hendes karakters hemmeligheder, mens vi stående lytter med, og prøver at undgå at få for meget stearin på fingrene.

Det er dog især, da vi bænkes i det tilstødende lokale og får plantet lysene til en atmosfæremættet ramme om den lille scene i det store rum, at vi for alvor kan koncentrere os om at lytte.

Her afslører den karismatiske new zealandske skuespiller Nathan Meister de daglige hemmelige kampe som en mand sidst i 30erne kan have bare for at ville virke almindelig.
Også Meisters kvindelige kollega Alexandra Jespersen har en god kontakt med publikum. Ikke mindst da hun som den unge fortravlede mor tillader sig selv et lille hemmeligt øjeblik i en hektisk hverdag, hvor hun bare sætter sig med en kop kaffe og drømmer sig væk.

Sue Hansen-Styles runder elegant af som kvinden, der hele sit liv har savnet en åndelig oase. Her forstår vi ikke blot værdien af hemmeligheder, men i ligeså høj grad vigtigheden af at dele vores hemmeligheder med andre.