THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER

★★★★★☆

Bag årets mest raffinerede titel gemmer der sig en urimelig overset ung film, der helt klart burde få chancen i de danske
biografer fremfor de ulidelige Adam Sandler og Jennifer Aniston-komedier og diverse rutine-gys.

Med John Malkovich som medproducent synes en vis originalitet at være garanteret, og Stephen Chbosky skuffer hverken som manuskriptforfatter eller instruktør. Chbosky var da også med i opløbet om en Oscar-nominering i kategorien "Adapted Screenplay" ("manuskript baseret på andet forlæg" – i dette tilfælde en populær ungdomsroman).

Chbosky får nænsomme præstationer ud af sine skuespillere – ikke mindst sine tre nye stjerner. Logan Lerman giver en både begavet og følsom præstation som den sårbare Charlie og Emma Watson viser, at hun kan meget andet end at spille med i Harry Potter-film. Helt vidunderlig er – igen – Ezra Miller – fra bl.a. "Hvad med Kevin ?", et modigt og uortodokst talent. Sammen gør de High School-miljøet spiseligt også for et ældre publikum.

Et ganske forrygende soundtrack føjer sig til fornøjelsen som en uventet frynsegode, og man skal slet ikke blive overrasket, hvis THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER ender som en stilfærdig moderne klassiker.