SATURDAY NIGHT FEVER

★★★★★☆

Glem alt om Dirty Dancing! Danmarks førende all-round musicalstjerne Silas Holst kulminerer i SATURDAY NIGHT FEVER på Falkonerscenen som Tony Manero, John Travoltas første glansrolle. Det er ikke mindst Silas Holst’ fortjeneste, at en gammel disco-film fra 1978 bliver vakt til live, og sammen med det veloplagte ensemble får han successen solidt i hus.

Anders Lundorph har godt styr på skuespillerne, men det er naturligvis i de forrygende dansenumre opfindsomt koreograferet af Tim Zimmermann, at forestillingen for alvor funkler.

Amalie Dollerup er ham en sød og velspillende partner med en køn sangstemme samt en fin diktion. Og selvom hun yder en nydelig indsats som danser, giver det samtidig god mening, at dansepokalen trods alt havner et andet sted, nemlig hos den blændende Patricia Tjørnelund og co.

Silas Holst er simpelthen også for meget i særklasse på et dansegulv, og spørgsmålet er, om han nogensinde har danset bedre i en musical? At han nu også er i stand til at bevæge i den afsluttende spillescene, vidner om hvor meget han har arbejdet med sit talent.

Ann Mariagers rappe oversættelse ligger særligt godt i munden på Emil Birk Hartmann, Teit Samsø og Marthias Augustine, Tonys mere eller mindre flabede vennetrio.

Vi får et vemodigt gensyn med Allan Olsen som Tonys arbejdsløse far, og Bodil Jørgensen morer som hans katolske hustru. selvom der altså skal mere end et mamma mia til at gøre hende til italiensk mutter.

Christian Tafdrup, der for nyligt scorede en Bodil for sit manuskript til filmen "Forældre", gør et velkomment comeback som skuespiller og hans portræt af Tonys bror, der beslutter sig for at opgive at blive præst, interesserer os. Også Christine Astrid har sine øjeblikke som den såre jævne Annette. Desuden er Runi Lewerissa herlig grotesk som dj, og Ann Hjort får virkelig malket en lille rolle som servitrice.

SATURDAY NIGHT FEVER er som værk betragtet en positiv overraskelse og talrige af hitsene fra filmens populære soundtrack indgår nu fikst i handlingen som sangnumre. Så vi danser ud fra forestillingen – parat til at trykke den af til endnu et discodrøn. Der er i den grad dømt "Night Fever" på Frederiksberg.