MAND TIL MAND

★★☆☆☆☆

På børneteatret ZeBU kan man lige p.t. opleve en forestilling om de ændrede drenge- og manderoller i kølvandet af Me Too-bølgen. Målgruppen er drenge i alderen 13 til 16 år, men forestillingen spilles dog af to mænd, der sammen med instruktøren Jørgen Carlslund også har udarbejdet manuskriptet.

Der lefles for det unge publikum nærmest for enhver pris: En sexistisk vittighed, og ord som "bøsserøv" og "fisse" skal åbenbart få det unge publikum til at relatere bedre til de midaldrende mænd? Men hver gang der er tilløb til nogle fornuftige pointer, pendles der hurtigt videre til nogen andet af angst for løftede pegefingre.

I stedet får vi en al for skødesløs forestilling, der munder ud i en historie fra de to midaldrende mænds ungdom, en historie om at forføre en ung pige efter at have drukket hende fuld. På trods af at der faktisk har været tale om en dobbelt voldtægt, synes pointen at være, at når bare man siger undskyld bagefter, er det ikke så slemt endda.

Ideen med også i teatersammenhæng at beskæftige sig med kønsroller efter Me Too er på sin vis god. Men en større ansvarlighed og præcision i omgang med emnet kunne bestemt være ønskelig – specielt med så ung og sårbar en målgruppe.

(Michael Søby)