Månedens DVD:

BEGINNERS

★★★★★☆

.Christopher Plummer vandt endelig en særdeles velfortjent Oscar for sin markante birolle i Mike Mills BEGINNERS. Her spiller han en god familiefar, der i en høj alder springer ud som bøsse. For en skuespiller som Christopher Plummer, der stadig associeres med den definitive familiemusical "Sound of Music" må rollen siges at være en usædvanlig udfordring, men sandheden er, at Christopher Plummer altid har været en alsidig skuespiller med format og stil.

Man bemærkede den flotte mand med den smukke stemme i populære 60er-film som "Romerrigets fald" og "Inside Daisy Clover". Han har også spillet Hamlet på Kronborg, Rommel i "Generalernes Nat", Sherlock Holmes i "Mord på beregning" og (John) "Barrymore" både på Broadway og på film.

Med "The Insider" blev hans filmkarriere revitaliseret, og for et par år siden modtog han sin første Oscar-nominering for sin mesterlige Tolstoy i "The Last Station". Takket være
"Beginners" kunne han endelig krone karrieren med verdens mest eftertragtede filmpris.

Den sympatiske Ewan Mcgregor spiller fint op til Plummer, som sønnen der selv er lidt af en begynder, når det gælder parforhold. Mcgregor virker som om, at han godt
har vidst, at filmens egentlige stjerner hedder Christopher Plummer, og giver generøst plads til sin alderende kollega, som forstår at forgylde hver en scene, han er med i – og i en alder af 82 vise nye sider af sit mangfoldige talent.