TOLSGAARD & PRETZMANN

★★★☆☆☆

To af de mest respektløse knægte fra TV-serien "Drengene fra Angora", Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann, er gået sammen om en noget speciel akustisk koncert. De præsenterer en række groteske selvkomponerede sange til egen musikledsagelse.

Teksterne kan ses som en mandehørmende reaktion på Tammi Øst’ og Louise Mieritz’ "Popsange du ikke ikke vil høre", men selvom begge herrer imponererer ved at kunne spille flere instrumenter til husbehov, fremstår pigerne som værende dem vokalt overlegne.

Mændene skåner hverken sig selv eller omgivelserne, når de synger om barnlig dyremishandling, kærester med irriterende afkom og glæden ved at bliven introduceret til analsex med finger og strap-on.

Ikke alt er lige sjovt og den grovkornede form bliver sine steder direkte ubehagelig. En familie valgte at forlade salen under et nummer om heste-selvmord, og mon ikke også fyrernes homofobiske svenske nabo var udvandret efter at være blevet hængt ud i en sang ?
.
En skæg "kærlighedsduet", med Rune Tolsgaard som kvinden der drømmer om lange samtaler over et glas vin, gør lykke, især når Esben Pretzmann formulerer mandens drømme i sangens omkvæd: "I Want To See Your Pussy". Men ensidige uforskammetheder selv i komisk og musikalsk indpakning kan godt virke trættende, og det er desværre hvad de bliver her, så et enkelt ekstranummer havde været rigeligt.