SKAKTEN

★★★★★☆

Christian Lollike bekræfter sin status som Danmarks modigste dramatiker med SKAKTEN. I fokus denne gang står nazismen, både den der lagde Dresden i ruiner efter 2. verdenskrig, og nynazismen, som forsøger at forvanske de historiske fakta.

Nu er det Café Teatrets tur til at spille hans anmelderroste forestilling fra Aarhus, som viser sig at være en molotov-cocktail af et show. Vi starter med et uskyldigt lysbilled-foredrag og ender i det sønderbombede Dresden omgivet af
lig. Vores guider er tre Gerhard’er, som hygge-heil’er og udgyder både ubehagelige sandheder og provokerende vås.

Lollike dækker sig ind rent dramatisk ved at lade skuespillerne springe ind og ud af rollerne, og kommentere forestillingen undervejs. Helt skjule at der skydes med spredehagl, kan Lollike dog ikke.

Men han synes godt hjulpet af Tue Biering, der udnytter Lollikes sans for effekter til at skabe en underholdende
forestilling proppet med originale indfald. Og den unge trio anført af den alsidige Kristoffer Fabricius stiller sig i den
grad til rådighed for stoffet, hvilket må aftvinge respekt.

SKAKTEN rummer sprængfarligt materiale, men om den rent faktisk ender som teatereksplosion eller fuser, må være op til den enkelte. En særpris ved årets Reumert-uddeling kunne dog meget vel blive det endelige resultat.