THE BOYBAND TOUR

★★★★★★

Fem af Danmarks mest forrygende musical-fyre overgik alle forventningerne i Aarhus med deres formidable Boyband-show. Hermans i Tivoli Friheden dannede rammen om den festlige premiere, og selv en tidligere gæst ved diverse Boyband-koncerter må erkende, at han aldrig har oplevet diverse Boyband-hits danset og sunget bedre end i aften.

Hele Boyband-fænomenet var meget udskældt i samtiden og et senere band som One Direction gjorde kun ondt værre. Men de fleste af aftenens sange overrumplede som særdeles langtidsholdbare, og samtlige musikalske arrangementer udnyttede fikst boyband-medlemmernes individuelle kvaliteter.
Silas Holst, der også er executive producer på forestillingen, fremstår supertjekket i alt, hvad han foretager sig, og det inspirerer givet de øvrige medvirkende til at yde deres ypperste.

Teit Samsø brillerede tidligere på året i en af hovedrollerne i "Jesus Christ Superstar", og hans stemmer kommer for alvor til sin ret i de mere rockede passager i Boyband-sangene. Kostumedesigneren Grith Deleuran har også forkælet ham med en leopardskinsdragt, aftenens mest æggende påklædning – at dømme efter de mange hvin fra salen.

Jeff Schjerlunds bløde stemme klæder kærlighedssangenes mest følsomme passager, og når det gælder selvironi har han ingen overmand i gruppen. Joakim Lind Graae Tranberg (der både har vundet talentprisen for sin optræden i "Seebach" og for sin revyoptræden på Bornholm, besidder en charmerende kækhed, og rent vokalt spænder han muligvis over det største register.

Men ingen emmer mere af god energi og uforfalsket danselyst end Kim Ace, der også tegner sig for forestillingens blændende koreografi. Hans mesterlige iscenesættelse får det flotte lysshow i Anders D. Jensens filmiske scenografi til at fungere optimalt i forhold til de medvirkende, og hvert nummer har tydeligvis sit selvstændige udtryk.

Backstreet Boys leverer de fleste af ørehængerne, mens også Take That, Westlife, Nsync og East 17 er blandt de repræsenterede, og så er der tilmed en liflig musikalsk overraskelse, som premieregæsterne forstod at værdsætte.

Sangerinden Szhirley bidrager positivt til nummeret "Relight My Fire" via en storskærm, og igen må man konstatere, hvor eminent den levende sceneoptræden fungerede i samspil med den raffinerede teknik. De vokale harmonier i "End of The Road" blev et vokalt højdepunkt, men der var faktisk ingen døde punkter på premiereaftenen for THE BOYBAND TOUR.

Produktionsselskabet DetGårTitGodt ApS og producent Kasper Staal Jørgensen har sammen med alle de medvirkende skabt en entydig succes. Så må man sandelig håbe, at publikum kender deres besøgstid, for THE BOYBAND TOUR fortjener røde lygter på hele turnéen.

At de 5 medvirkende ikke længere er "Boys" viser sig faktisk at være en fordel. For kun erfarne topprofessionelle fyre som disse fem vil være i stand til at præsentere et show på dette niveau. Dansk musical-teater ville unægteligt være meget fattigere uden disse fem guttermænd – nu og de næste måneder i skøn forening.

(Michael Søby)