SMÅ BLÅ SKO

★★★★★☆

Selvom man tilhører aldersgruppen 1½ til 4 år, kan man sandelig godt gå i teatret. I det forunderlige teater Riddersalen, der i sig selv er et besøg værd, formår man på en ganske særlig måde at tryllebinde de allermindste. Ikke med bulder og brag eller voldsfikseret animation, men med poetisk teatermagi, der i den grad taler til børnenes eget fantasisprog.

Den fabelagtige Ragnhild Kaasgaard inviterer os med indenfor og præsenterer os for sin skosamling. "Damen" har nemlig sko til al slags vejr og i forskellige størrelser i tilfælde af, at der kom besøg. Og sørme om hun ikke får et brev, der varsler en visit fra Alfred. Damen glæder sig til besøget, og stiller de små blå sko frem til Alfred, så de kan gå en tur sammen.

Men ikke alt går, som man regner med, og så er det godt, ikke at have for mange planer, for så blir man let skuffet. SMÅ BLÅ SKO giver heldigvis plads til den lille alvor, for selvom man er lille, kan man godt komme ud for skuffelser og har brug for at lære, hvordan man kan håndtere dem.

Signe Birkbøll har både skrevet og instrueret denne fine forestilling. og bør også roses for nogle uhyre velvalgte musikindslag med både lyrisk guitarspil og skønne harpeklang.

På raffineret vis inddrages et væld af skæge scenografiske detaljer, så det grå værelse bliver levende. Ragnhild Kaasgaard kommer i bogstaveligste forstand farver på malerierne og blomster i skoene, så vi glemmer alt om regnvejret udenfor.

Forundret og let om hjertet forlader de små og deres pårørende salen – lidt klogere og lidt mere parat til at favne livets mange overraskelser.