DEN INDBILDT SYGE

★★★★★☆

Er Den Indbildt Syge Molières sjoveste komedie? Sådan føles det i al fald på Odense Teater, hvor den norske iscenesætter Kjetil Bang-Hansen får hele ensemblet til at boble. Ganske vist er Anders G. Koch ikke fra naturens hånd komiker, men han har heldigvis så meget skuespillertalent, at han fanger en lang række facetter i hypokonderen Argan.

Melene Melsen er aldeles storartet som Argans rapkæftede tjenestepige, og Ghita Lehrmann viser klassisk komisk karakterformat som hans hykleriske hustru.

Mette Kjeldgaard Jensen undgår at blive for fersk, fordi hun tager den ældste datters kærlighed alvorligt, og Cecilie Gerberg har som den yngste ligeledes sine momenter – trods et skrækkeligt kostume. Endelig brillerer Mathias Sprogøe Fletting og Mathias Bodenhoff-Larsen med kostelige kropssprog, der bekræfter, at også den unge generation formår at spille Molière.

Man havde ikke behøvet henvisningerne til lysfolkene, men det hører til småtings-afdelingen. For DEN INDBILDT SYGE er en opløftende oplevelse, og atter en gang glæder man sig over, hvor stærkt et ensemle, der findes på Odense Teater.