MODIG – 3D

★★★★☆☆

Det bedste i forbindelse med visningen af MODIG er faktisk den indledende kortfilm "La Luna". Filmselskaberne Disney og Pixar har på generøs vis valgt at give denne filmperle som en ekstra gave til publikum og her finder man den ægte sande animationsmagi, som man savner fra de seneste masseproducerede computerkalkulerede animationsværker.

MODIG fremstår ikke som nogen dårlig film, men nogen interessant film kan man heller ikke kalde den – 3D eller ej. Mest bemærkelsesværdig synes portrættet af den selvrådende prinsesse Merida, der har flere ben i næsen og pile i centrum end sine mandlige tilbedere. Instruktøren har tydeligvis valgt en mere feministisk og rigelig moderne vinkel på historien i betragtning af, at der er tale om et skotsk sagneventyr, men en forstålige reaktion på de mange intetsigende prinsesser indenfor eventyrgenren.

Desværre modvirkes instruktørens bestræbelser af Julie Zangenbergs alt for sødladne og syntetiske bud på rollen ligesom Nastja Arcells overfladiske tekstlæsning slet ikke når Emma Thompsons niveau. Derimod rammer Susanne Breuning plet som en ganske forrygende heks.

På plussiden hører desuden filmens miljøskildring, udnyttelsen af den skotske natur samt et par ganske velvalgte sange med rod i den skotske folkemusik. Man er ganske godt underholdt, men MODIG præges ironisk nok af manglende filmisk mod.