LINIE 3 – LIVE 2012

★★★★★☆

Virker LINIE 3s interne vittigheder lidt forældede? Ja. Kan LINIE 3 endnu? Ja, for pokker!

Preben Kristensen er forsat den, der får mest plads, og objektivt set også den største stjerne, men forestillingen synes denne gang at være præget af varme og generøsitet – og den slags smitter jo. Også på Preben Kristensen. Og det er yderst klædeligt.

Thomas Eje slog oprindelig igennem så parodist, men hans yndlingsofre er ikke længere aktuelle, og man fornemmer også, at hans personlige interesser ligger et andet sted idag. Han mestrer flere instrumenter, og denne gang er det hans musikalitet, vi lægger mest mærke til.

Men aftenens overraskelse var Anders Bircow. En spag karriere udenfor LINIE 3 har gjort, at han noget ufortjent har fået status som det svageste led i trioen. Men på Falkoners scene viste han, at han vitterlig har talent, der gør ham til et
ligeværdigt medlem af LINIE 3.

Aftenen blev således ikke bare en påmindelse om, hvad de tre kunstnere kan sammen, men i ligeså høj grad en understregning af, at “det kan vi altså også”. Jeg har oplevet en del LINIE 3 shows, men erindrer ikke at have set Preben Kristensen danse ballet, Thomas Eje synge russisk opera, og Anders Bircow som forestillingens hjerte.

LINIE 3 runder selve koncerten af med Abbas “Thank You For The Music”, så ikke et øje er tørt, og kvitterer med Preben Kristensens obligatoriske dronninge-parodi samt et oldie-potpourri, der går rent ind. Jo, publikum havde denne gang god grund til at belønne med stående bifald. Tak for musikken, drenge!