WHILE WE’RE YOUNG

★★★☆☆☆

Hvor sjov er Ben Stiller egentlig? Vel virker han bedre begavet end så mange andre af nutidens amerikanske komedieskuespillere, men sjovere??? Nej vel. I de senere år synes det nærmest som om, at han bliver kørt i stilling til at tage over for Woody Allen med diverse semi-livskloge filmudspil. Men der skal nu en del mere til, og i Noah Baumbach har Stiller heller ikke en instruktør eller manuskriptforfatter, som kan måle sig med Allen.

Vi ved fra " St. Vincent", at Naomi Watts godt kan være morsom, men på trods af nogle helhjertede danseforsøg bliver det aldrig rigtig til mere her. Bedre går det for den uortodokse men støjende Adam Driver, der noget overraskende vandt prisen for mandlige hovedrolle på Venedig filmfestivalen for sin indsats som bekymret fader i den italienske kærlighedsgyser "Hungry Hearts". Her er han den fremadstormende unge mand, der sammen med sin kvieøjede veninde – den generelt uudholdelige Amanda Seyrig – charmerer sig ind i hjerterne på et midaldrende ægtepar.

Selv et indledende Henrik Ibsen-citat formår ikke at gøre WHILE WE’RE YOUNG mere dybsindig, for den handler sådan set bare om jagten på ungdom. Ganske vist prøver Baumbach også at være afslappet umoralsk med hensyn til filmetik, men det slipper han ikke heldigt fra. Mest glæder man sig over en ældet Charles Grodin som feteret dokumentarfilminstruktør, en fin underspillet munter præstation.

WHILE WE’RE YOUNG kan som sådan ikke siges at være en dårlig film, men der er bare flere film på repertoiret i øjeblikket, der rummer langt flere kvaliter. Og som er sjovere.