VENNER I EN NØDDESKAL

★★★☆☆☆

Selvom et uacceptabelt højt lydniveau fra Copenhagen Jazz Festival et anden sted i Kongens Have generede Marionetteatrets premiere på VENNER I NØDDESKAL, valgte man alligevel at gennemføre forestillingen.

Atter engang blev vi forkælet med en nænsomt konstrueret scenografi: En lille skov, hvor årstidernes skiften diskret lod sig afspejle, mens et mylder af dyr i alle størrelser skabte liv. Størst lykke hos målgruppen af mindre børn gjorde nogle kækt dansende mus og en swingende ræv – alle musikalsk assisteret af Thomas Dinesens herligt finurlige kompositioner.

Men alle forestillingens kvaliteter manglede i den grad en klart fortalt historie at læne sig op ad, og når man som Astrid Kjær Jensen og Lene Skytt har valgt at lave en ordløs forestilling, så sætter det altså ekstra store krav til fortællingen og formidlingen. Hverken børn eller forældre blive for alvor optaget af det de ser, og kun i passager fænger i VENNER I EN NØDDESKAL.

På en lun sommereftermiddag virker det dog forfriskende med lidt teatersnevejr. Venskabet mellem et egern og en hermelin er muligvis fiktion, men gør dog hjertet godt.