ANDEL

★★★★☆☆

Teater V i Valby lægger lokaler til præsentationsforestillingen ANDEL med elever fra skuespilleruddannelse i Århus/Den Danske Scenekunstskole. Caroline Cecilia Malling, der er uddannet på Dramatikerskolen i Århus, har skrevet stykket specielt til disse skuespillere, og selvom alle ikke kan siges at have lige muligheder, så får samtlige i det mindste chancen for at vise, om de kan noget. Og det kan de faktisk generelt.

ANDEL bliver i Kasper Sejersens iscenesættelse ikke stor kunst, men snarere solid underholdning baseret på en skæg ide. Vi møder en række mere eller mindre mærkværdige mennesker, der alle har andelsboligere og må deles om fælles arealerne. Karin Gilles scenografi består af mobile kvadrater, der på glimrende vis illustrerer hver lille andel, som tilsammen kan udgør et hele.

På scenen glæder man sig bl.a. over Julie Buch-Hansen, der diskret får antydet moderlige – og ægteskablige – frustrationer. Niels Anders Manley tegner et præcist portræt af hendes viljeløse mand, der er så konfliktsky, at han kun hepper på landsholdet. Anders Aamodt og Shelly Levy har også hver især deres kampe at kæmpe, men sidstnævnte bør skrue op for stemmen i de stille passager, hvis vi skal kunne høre alle hendes replikker.

Jens Kepny Kristensen har en ganske god rolle som irriterende dørstemmer, men desværre trækkes scenerne for langt ud, så vores modvilje mod karakteren næsten rammer skuespilleren. David Elnebo Polmer tilfører hans plageånd en dejlig almindelighed, mens Ulrik Waarli Grimstad slår sig til tåls med at levere karikaturkomik. Samlet set dog en dynamisk cocktail serveret af et ungt hold, der nægter at kede os.