ANTBOY: DEN RØDE FURIES HÆVN

★★★☆☆☆

Den første film om ANTBOY blev en overraskende men pæn succes i biograferne, og blandt de mange serieproducerede danske børnefilm hører ANTBOY-filmene til de bedre.
I den nye ANT BOY-film har en nørdet pige kastet sin kærlighed på ANTBOY, men da hun bliver forsmået til fordel for den lyshårede Ida, forvandler hun sig til en hævngerrig furie med superkræfter. Samtidig må ANTBOY finde sig i, at Ida også har fået andre interesser, nemlig drengen (anti)-Christian.

Instruktøren Ask Hasselbalch har denne gang skruet op effekterne i takt med, at plottet tynder ud, men en habil gang børneunderholdning må man stadig kalde filmen.
Oscar Dietz gør stadig en god figur som ANTBOY, men denne gang er det den debuterende Hector Brøgger Andersen, der brænder mest igennem som skurken (Anti)Christian. Hector Brøgger Andersen kan også sige replikker, så mon ikke vi får ham at se i andre ting fremover?
De voksne karakterer virker mere problematiske i denne ombæring, og der er noget usympatisk ved, at det er den nørdede pige og en dreng med en sund kritisk sans, der skal kriminaliseres.

Men ellers forekommer ANTBOY at være en godmodig film med hjertet på rette sted, og som sådan velegnet til en lille biografudflugt i juleferien.