JULESPIN & ENGLENISSER

★★★★☆☆

På Café Liva har den årlige julecabaret på trendy vis skiftet det mandsdominerede hold ud med tre gæve skuespillerinder. Den musikalske opbakning står Nicolai Majand for, og det må have været en fornøjelse med så talentfulde kvinder som Joy Maria Frederiksen, Mette Marckmann og Rikke Buch Bendtsen på scenen.

Cabareten kommer godt fra start med et skægt nummer, hvor den kvindelige trio giver den gas som julemænd. Senere fremfører de også hver et politisk juleeventyr i skikkelse af folketingets mest omtalte furier: Inger Støjberg, Pernille Vermundt og Mette Frederiksen.

Joy Maria Frederiksen er lynende skarp som ordstyre ved et husmøde, og hendes stakkels mand (tilpas sølle fremstillet Nicolai Majand) får ikke et ben til jorden på grund af alle hendes regler.

Mette Marckmann er meget morsom som sønderjysk speedsnakker, der på afbud kommer med i debatprogrammet "3 om 1 stol". Det hele går simpelthen op i strik, og hverken værten eller programmets anden debatdeltager får et fornuftigt ord indført.

Thomas Pakula har skrevet en herlig danskstop-agtig melodi til Rikke Buch Bendtsen, og hun forstår virkelig at sælge varen som vampet sangerinde med Mette Marckmann og Maria Joy Frederiksen som heftige korpiger.

Der er i det hele taget arbejdet flot med de vokale harmonier såvel som de musikalske arrangementer – kulminerende i et overdådigt Supreme-potpourri, hvori de danske tekster i suspekt grad minder om danske julesange.

JULESPIN & ENGLENISSER fremstår som en enkel, elegant og opløftende juleforestilling iscenesat af Jacob Morild, der også havde skrevet hovedparten af teksterne. Vil man spise inden, kan en julemenu bestilles på forhånd, og ellers er det helt fint blot at nyde en drink før, under og/eller efter forestillingen i baren på den hyggelige Café Liva.

(Michael Søby)