KRYB UDENOM

★★★☆☆☆

Birgitte Prins og Charlotte E. Munksgaards udveksling af postkort blev sidste års højdepunkt FÅR302s juleforestilling. Nu har man fået den gode ide at udvikle et helt stykke om to selvbedragende søstre – spillet af Prins og Munksgaard .
Søstrene har ikke haft særligt held med at rydde op, og det har sat sit præg på den lejlighed, som deres moder efterlod dem med, da de var børn. Kasser med pletfjernervæske og chokolade blander sig med brugte teposer og tandbørster i hundredvis i en velfungerende scenografi, men dramatikeren

Annegrete Kraul har ikke i tilstrækkelig grad fået udviklet de muligheder, der er i dynamikken mellem de to søstre. Hun har alt for få konfrontationer til, at stykket for alvor fænger, og lidt gru a la filmklassikeren "Hvad blev der egentlig af Baby Jane?" havde givet løftet underholdningsniveauet. Om det så var blevet en juleforestilling, kan man godt tvivle på, men det er det altså hellere ikke for alvor nu. Jo, vi får en fake julemand – med instruktøren Pauli Rybergs stemme, og med Charlotte E. Munksgaard i et udpolstret julemandsæt, samt en påklistret julesang til sidst.

Forestillingen synes i sin nuværende form at hente inspiration både fra dokumentar- og TV-filmene "Grey Gardens" samt Line Knutzons absurde dramatik. Naturligvis trækker vi på smilebåndene undervejs, for det virker forfriskende at se et stykke, hvor børnefamilier har skurkerollerne og hvor retten til at boykotte andelsforeningens fællesarrangementer forsvares.

Men to af forestillingens tre stjerner bør tilfalde skuespillerinderne Birgitte Prins og Charlotte E. Munksgaard, der fortjener at få lov til at gå mere i kødet på hinanden i en kommende forestilling om søstrene Juhl.