TROUBADUREN

★★★★★☆

Giuseppe Verdis TROUBADUREN hører ikke blandt de mest spillede af mesterens værker, og det kan i grunden undre, for den må afgjort regnes blandt de skønneste. Det indtryk bliver bekræftet af Opera Hedelands imponerende opsætning, der tager sig fortryllende ud i de smukke naturlandskab, hvor både vildænder og heste synes at indgå i handlingen.

Handlingen udspillede sig oprindeligt i den spanske del af Aragonien omkring 1300-tallet, hvor Kong Martin forgæves forsøgte at gøre sin uægte søn til kronarving, da hans børn fra ægteskabet med Maria Lopez de Luna var døde.

Den kinesiske instruktør Wang Xiaoying har på formidabel vis omsat handlingen til Kina ca. år 1500, uden at forråde kerne i Verdis mesterstykke. Også her finder vi en kærlighedshistorie, der udvikler sig til et jalousidrama og ender i tragedie. Men heldigvis ikke før et prægtigt hold sangere har formidlet Verdis vidunderlige toner til et begejstret publikum. Ikke mindst Olesya Petrova gør lykke i kraft af sin store dramatiske indlevelse og en kraftfuld røst, der passer til rollen som Azucena.

Så man kan i den grad anbefale en udflugt til Opera Hedeland, hvor også dirigenten Martin Nagashima Toft og hans orkester bidrager til, at vi forlader teatret nynnende.