IMAGINE

★★☆☆☆☆

Teaterkoncerten IMAGINE med tekster og musik af John Lennon har forladt Aarhus Teater for en tid at tage bo i Aveny-T for enden af Frederiksberg Allé. Iscenesætteren Maria Kjærgaard-Sunesen har kreeret et stiliseret univers omkring sangene med Maja Ravns overvejende hvide kostumer og scenografi. Inspirationen synes at være hentet fra Lennon og Yoko Onos’ "Bed-In" og Lennons generelle forkærlighed for den uskyldsrene hvide farve. Kedeligt var det i al fald at se på, et sjældent fejlskud fra den ellers så dygtige Maja Ravn.

I betragtning af, at forestillingen hedder IMAGINE, savner den i forbløffende grad ægte scenisk fantasi. De krukkede og selvhøjtidelige attituder, som sangene ofte ledsages af, klæder ikke John Lennons sange, der forekommer at være bedre tjent med umiddelbarhed. Teksterne kan simpelthen ikke bære denne form for stilisering og fremstår mere banale end godt er. Ja, man tager sig selv i at tvivle på John Lennons storhed som selvstændig tekstforfatter! Et ellers så glimrende nummer som "Stand By Me" faldt til jorden med et brag, hvorimod det gik bedre med en sang som "Working Class Hero".

Dicte og Jimmy Jørgensen kan begge synge, men de virker i denne sammenhæng aldrig oprigtige, og må klare sig igennem med deres sikre sceneudstråling. De øvrige basker tilsyneladende rundt uden fokus, for nogen rød tråd eller historie skal man ikke forvente i denne sammenhæng. En teknisk fadæse ved københavnerpremieren gavnede ikke helhedsindtrykket, og selvom de indbudte venner forsøgte at holde fanen holdt, så blev IMAGINE desværre en skuffelse.