MELLEM TO VERDENER

★★★★☆☆

Forfatteren Emmanuel Carrére debuterede i 2005 med den aparte karakterkomedie "La Moustache", der havde Vincent Lindon i hovedrollen. 17 år efter er det atter blevet tid til et nyt filmprojekt, en filmatisering af Florence Aubenas succes-roman "Le Quai de Ouistreham", der på film har fået titlen MELLEM TO VERDENER ("Ouistreham")

Marianne, en anerkendt forfatterinde, flytter til havnebyen Ouistreham. Her skal hun researche om livet som lavtlønnet og påtager sig derfor i al hemmelighed et job som rengøringsdame på en færge. Gradvist former hun venskaber i miljøet, og især med en enlig mor med tre unger og mange udfordringer.

Men hvordan vil veninden og kollegerne reagerer, hvis de vidste, at venskaberne blot var research?
Juliette Binoche låner en dejlig jordnær varme til forfatterinden med de smukke intentioner, men nogle gange er intentioner bare ikke nok. Også filmens øvrige medvirkende spiller med overbevisning – ikke mindst Hélène Lambert som den hårdt pressede enlige mor.

Den sociale indignation strømmer gennem filmen med diskret styrke, og MELLEM TO VERDENER modtog da også publikumsprisen på San Sebastian Filmfestivalen.

For Juliette Binoche er filmen et vidnesbyrd om, at hun også mestrer den socialrealistiske genre, og man mindes egentlig aldrig at have set hende give en dårlig præstation. Hendes kunstneriske nysgerrighed gør hende ære endnu engang.