BIG HERO 6 – 3D

★★★★★☆

Årets mest dynamiske animationsfilm kommer ikke overraskende fra Walt Disney Animation Studios, men kan samtidig ses som en hyldest til den japanske tegnefilmstradition, der er langt mere sci-fi orienteret. BIG HERO 6 er blevet en smuk en forening af to retninger, indenfor animationen, og de effektfulde afsnit får os aldrig til at glemme den gode historie, der naturligvis udspiller sig i en by ved navn San Fransokyo.

Instruktørerne Don Hall og Chris Williams fortæller en overraskende rørende beretning om en dreng, der mister sin bror, men får en ny ven i form af en robot. Marvel-tegneserierne danner grundlaget for de mange farverige karakterer, og som brødrene Hiro og Tadeshi gør Alex Høgh Andersen og Magnus Bruun god fyldest. Det virker lidt forstyrrende, at man genkender magre Peter Mygind inde i den store robot, og Steen Springborg giver den ikke for lidt i en skurkerolle.

Men vi rives med af historien og de forrygende 3D action-sekvenser, der nok tager overhånd henimod slutningen, men som også vidner om, hvilken enorm udvikling, der er sket indenfor animationsfilm i de senere år.

I tilgift til BIG HERO 6 – 3D får man FEAST, den kæreste lille kortfilm om en forslugen hund, der lider under sin ejers svingende madvaner. En potentiel Oscar-vinder – ligesom BIG HERO 6.