TEATERKONCERTEN

PETER SOMMER

★★☆☆☆☆

Sangeren og komponisten Peter Sommer spiller Peter Sommer i sin egen forestilling om en teaterkoncert. Det er konceptet for Aveny-Ts seneste teaterkoncert, der desværre også hører blandt de værste.

For det klæder ikke Peter Sommer at være teatralsk og egentlig skuespillertalent er svært at få øje på. Affarvet hår og uklædelige kostumer gør kun ondt værre, og oprigtigheden har svære kår, når man står i glimmernbukser eller glitterkappe.

Med sig på scenen har den både dygtige og intelligente skuespillerinde Charlotte Munck, der desværre synes at være tiltrukket af prætentiøse projekter, eller er det omvendt? Kun i duetten med søsteren, den fascinerende sangerinde Camilla Munck, fornemmer man, at der er ægte følelser på banen.

Teaterkoncertens mest ærlige øjeblikke indtræffer efter pausen, hvor Klaus Handsome synger sangen "Tigger". Her finder ord og fremførelse hinanden i et forfriskende uforstilt udtryk.

Peter Sommer har flere gode musikere med på scenen. Blandt dem Palle Hjorth, der denne aften især imponerer på harmonika. Også den dynamiske trommeslager Anders Bach formår i den grad at markere sig.

Peter Sommer er ironisk nok bedst i en sang, han ikke selv har skrevet (Håkan Hellströms "Du Är Snart Där"). Teksterne i Sommers egne sange tangerer ind i mellem det banale:

"Så her står jeg uden dig
Hvorfor? / Hvorfor? / Fordi / Ja, derfor"

Goddag mand økseskaft!

Den kedsommelige sceneografi – en træklods, der har delt sig i pausen – gør ikke opgaven lettere for iscenesætter Peter Harton, der har svært ved overbevise os om, hvorfor dette skal være en teaterkoncert – tilmed af de dystre.

Den nye direktrice på Aveny-T bør derfor fremover sikre sig, at et stærkere teatralsk udtryk i langt højere grad bliver integreret i fremtidige teaterkoncerter – med overbevisning.

(Michael Søby)