TV CHARLIES REVYGALLA 2015

★★★

TV Charlies glimrende initiativ med et hyldestshow til dansk revy fik heldigvis en bedre forløsning i år. Desværre hang vi stadig på det ucharmerende og selvfede værtspar, den trætte Jarl-Friis Mikkelsen og skabagtige Anne-Sofie Espersen, men i det mindste fordelte priserne sig ikke lige så pinligt som sidst, selvom man sjældent ramte helt rigtigt.

Selvom Anne Herdorf havde fået årets Dirch-pris for sin medvirken i Ganløse-revyen, skulle hun selvfølgelig også have prisen for bedste kvindelige kunstner denne aften i Cirkusbygningen. Set i det lys virkede det besynderligt, at vi ikke fik hendes store solo-nummer som hvidvin-drikkende skabsracist, der i den grad havde været med til at udløse Dirch-prisen.

Årets mandlige artist gik til Niels Ellegaard for Cirkusrevyen, hvor han også morede i år. Men på grundlag af aftenens optræden havde man mindst ligeså gerne set, at prisen var gået til en mere elegant revykunstner som Karsten Jansfort, der bl.a. slog sin folde i Sønderborg Sommer Revy.

Årets parodi gik ligeledes til Cirkusrevyen, dog ikke til favoritten Ditte Hansen for hendes knivskarpe Inger Støjberg, men derimod Henrik Lykkegaard for hans vittige udgave af den storsnakkende TV-vært Clement Kjersgaard. Lykkegaard var ikke den eneste, der havde forsøgt sig med en Clement-parodi i denne revysæson, men afgjort den, der ramte plet. Morskaben blev ikke mindre af, at Clement Kjersgaard selv overrakte prisen.

Kasper Gattrup modtog talent-prisen for sin medvirken i "Revyperler", hvor han bl.a. vovede sig ud i moderne udgaver af revyklassikere som Preben Uglebjerg-nummeret om "gyngerne og karrusellen". Nerverne var dog så meget på højkant denne aften, at han gik i stå midt i en solo-version af det gamle Kjeld og Dirch-hit om "Tømmerflåden". Men mon ikke prisen har stivet ham så meget af, at det forbliver en engangs-smutter?

Hovedprisen som årets revy tilfaldt en solid Cirkusrevy med Lisbet Dahl ved roret. Man kan mene, at hvis Cirkusrevyen var bedst i år, så er den det hvert år. Men både Ganløse-revyen og Sønderborg Sommer Revy virkede som fornyet i denne sæson, så måske havde det givet mere mening at lade prisen gå den vej? Ganløse-revyen havde allerede fået pris som årets bedste ved Revyernes Revy, men at der slet ikke priser var til Sønderborg Sommer Revy ved TV CHARLIEs revygalla virkede en smule uretfærdig.

Hvad værre var, så forekom årets udvalg af revynumre at være valgt, fordi de passede ind i formatet og ikke fordi de nødvendigvis var bedst i de pågældende revyer. De mellemliggende indslag om tendenser i den danske revy fungerede ellers ganske godt, og man håber bestemt stadig, at TV Charlies revygalla har en fremtid. Men der er bestemt plads til forbedringer – som f.eks. en ærespris – og man kan passende starte med at skifte værtsparret ud.