HEROIN

★★★★☆☆

Magnus Iuel Bergs skuespil "Heroin" havde premiere på Zangenbergs Teater i 2020. Dengang blev rollerne som to mennesker i et ikke udpræget sundt forhold spillet af Thomas Diepeveen og Luiz Wilhelm Karlsen. Nu kan man på Får302 opleve stykket spillet i en heteroudgave, sådan som det oprindeligt var tænkt, da stykket bygger på dramatikerens egne erfaringer.

Luiz Wilhelm Karlsen spiller atter overbevisende som narkomanen, der erfarer, at kærligheden kan være stærkere end heroin. Eller er det i virkeligheden kun sex, der har den effekt, tænker man undervejs.
Sophie Gunilla Larsen illuderer som kvinden, der nok har kastet sig selv selv lidt rigeligt i grams, og prøver derfor at beskytte sig selv lidt nu.

Johan Sarauw får også denne gang samspillet til at fungere, selvom teksten i denne version føles ca. 20 minutter for lang. Vi har gennemskuet mønstret i deres forhold længe inden den ret postulerede slutning, men at Magnus Iuel Berg kan skrive og har et godt øre for rappe replikker er indlysende.

Sexscenerne virker meget bonerte – især efter en corona-tid, og skal vi tro på, at vi er vidner til en eller anden form for erotisk besættelse, bør der nok kommer mere ukontroleret vildskab og hud på scenen.

Samtidig lægger der op til flere udgave af samme stykke med flere kønslige variationer. Men først efter at stykket er blevet strammet op, tak!

 

(Michael Søby)