NYKØBING FALSTER REVYEN

★★★★★☆

110 år er en høj alder, også for en revy. Men med Mickey og Lone Pless i direktionen og Rasmus Krogsgaard som iscenesætter kan Nykøbing Falster Revyen fejre dette imponerende jubilæum i fineste stil.

Kristine Yde debuterer som revyskuespiller, og nyder tilsyneladende at slå sig løs udenfor den musical-genre, der ofte byder på lidt ferske kvinderoller. I nummeret "Ydmyghed" får hun tilmed lejlighed til at øse af sit musikalske talent, men overstråle revyveteranen Bente Eskesen kan og skal hun naturligvis ikke. Sammen har de et forrygende dansenummer, der viser, at også Bente Eskesen er i topform denne aften.

Spændvidden i Bente Eskesens komiske talent viser sig bl.a. i præcise parodier på så forskellige kvinder som Dronning Margrethe og formandsfruen Dot Wessman. Bente Eskesen kan også foredrage en alvorlig vise om "Et sårbart sind", og agerer stramtandet folkedanser i det herlige lokalt funderede nummer "Nyt fra Falster" – begge forfattet af Vase & Fuglsang. Alle funkler i NYKØBING FALSTER REVYEN men ingen mere end Bente Eskesen.

Troels Malling i kvindeklæder er et syn for guder – hvad enten han portrætterer Pia Kjærsgaard eller Dronning Elizabeth. Og så har han opdateret sin lemlæstede karakter fra Græsted Revyen, der nu også lider af senfølgerne efter Corono. Kostelig humor, der får lattertårerne til at trille i hele salen.
Gordon Kennedy har skrevet et elegant nummer om identitetstyveri og imponerer bl.a. med nogle træfsikre men ikke udpræget aktuelle parodier i sit eget nummer, "Monopoler".

Rasmus Krogsgaard opdatering af Osvald Helmuth-klassikeren "Brev til Bulganin" i nummeret "Mail til Putin" minder en del om Leif Maiboms nummer "Det bli’r koldere" i årets Rottefælde-revy. Krogsgaard er dog også leveringsdygtig i et af reyvens mest sofistikerede og velkoreograferede numre med titlen "Stor rokade", der handler om de mange ministerrokader og den egentlige baggrund for dem. Også som skuespiller bobler Krogsgaard af energi, og er aldrig mere nuttet end som Nykøbing Falster Revyens tidligere chef Kjeld Heick med en øm Bente Eskesen som Fru Hilda.

De indgår i et overdådigt jubilæumsnummer til musik Mickey Pless og hans fortræffelig orkester – et nummer, der minder os om Nykøbing Falster Revyens storslåede fortid. Efter at have set NYKØBING FALSTER REVYEN anno 2022 er man ikke i tvivl om, at revyen ligeledes går en strålende fremtid i møde.

(Michael Søby)