OPDAG-ELSE

★★★★☆☆

Teater Hund og co.s OPDAG-ELSE gør atter lykke i Krudttønden, hvor de 2- til 5-årige får sig et velkomment pusterum sammen med deres voksne.

På scenen er der en art karrusel med flere mærkelig ting ombord. Et snoet rør med en trakt for enden, en gigantisk snebold – vistnok lavet af tøj? – og noget der ligner en vindfløjte, men tilsyneladende skabt af nylonstrømper med sterinlys i?

Med OPDAG-ELSE som musikalsk guide kommer de små på en rejse i en særegent lydunivers. Skuespilleren Therese Glahn formår i den grad at dele sin oplevelse med det unge publikum, som hun har gjort de i 30 år, og spørgsmålet er, om der findes en mere poetisk skuespiller indenfor dansk børneteater lige nu?

Hun formår som en sand tryllefe at tage dem med ind i et andet og smukkere univers end den nutid, der domineres af billeder fra en krigszone. De seks vindfløjter viser sig i stand til at spille hver sin melodi, og yndefulde Therese Glahn kan naturligvis danse til dem alle, så diverse småfolk og de store også får lyst til at bevæge sig. Samtidig breder en smittende latter sig i salen, og selv de mest stressede forældre mærker en stille ro efterfulgt forplante sig til kroppen efterfulgt af en sand lykkefølelse.

Efter forestillingen blev der sunget en liflig forårssang for jubilaren, der af de mindste fik overrakt et væld af de h yacinter, som "Det er i dag et vejr" hylder og handler om. Smukkere og mere passende hyldest kunnne Therese Glahn næsten ikke ønske sig.

(Michael Søby)