THE MATRIX 4: RESSURECTIONS

★★☆☆☆☆

Med "The Matrix" fra 1999 forsøgte instruktøren Lana Wachowski at skabe en moderne science fiction-film med en vis intellektuel overbygning. De filosofiske lag blev dog med tiden noget udvandede i efterfølgerne "The Matrix Reloaded" og "The Matrix Revolutions", og selvom Lana Wachowski virkelig prøver at genoplive Matrix-universet med THE MATRIX 4: RESURRECTIONS, så vil det ikke rigtig lykkedes for hende.

Keanu Reeves har stadig en ungdommelig krop i rollen som Neo, men øjnene virker trætte som et helt alderdomshjem. Så har Carrie-Anne Moss en bedre balance mellem udseende og udstråling som den smækre Trinity, og der synes også stadig at være en vis kemi imellem dem.

Neil Patrick Harris lader til at tro, at han kan klare sig igennem med humor men mangler den nødvendige farlighed som psykiaterskurk. Så fungerer Jonathan Groff trods alt bedre i en klam rolle, som han synes at have alle forudsætninger for at spille.

Jada Pinkett Smith er sminket til ukendelighed, og spiller tilmed hæderligt som olding, men rollen virker alligevel mest som et forsøg på at sikre filmen en Oscar-nominering i make up-kategorien. Rent effektmæssigt er der langt mellem snapsene, men nogle godbidder får vi heldigvis, omend næppe nok til en Oscar-triumf i et Spiderman-år.

THE MATRIX 4: RESURRECTIONS undgår heller ikke at kede med en spilletid på langt over to timer, og det er i grunden det værste, man kan sige om en action-film.