OTHER DESERT CITIES

★★★★☆☆

På Aarhus Teater markerer man genåbningen af den nyrestaurerede Scala-scene med en stjernestøvet opsætning af det Tony-nominerede Broadway-hit OTHER DESERT CITIES. Det er nemlig lykkedes at lokke Danmarks store teaterdiva Ghita Nørby til at medvirke overfor Waage Sandø (kendt og elsket for TV-serien "Krøniken").

Scenografen Birgitte Mellentin har kreeret en flot kulisse i form af et californisk overklassehjem. Her bor et aldrende konservativt filmægtepar, hvis terrorist-søn har begået selvmord med store psykiske traumer ikke mindst for parrets øvrige børn. Datteren har nu skrevet en bog om hændelsen assisteret af sin alkoholiske moster, hvilket naturligvis ikke falder i god jord hos det konservative filmægtepar.

Jon Robin Baitzs OTHER DESERT CITIES fremstår som et fermt skrevet stykke med gode roller til hele familien. Intrigen virker dog noget konstrueret, og man kan spørge sig selv hvorfor vi skal have så ondt af dette løgnagtige og faktisk ret forfærdelige ægtepar? Ghita Nørby og Waage Sandø skjuler heller ikke parrets svagheder, men vi får næsten for meget medlidenhed med dem mod slutningen. Forestillingens fineste præstation leverer Marie Louise Wille heldigvis som den psykisk traumatiserede datter, og Jesper Dupont har også sine øjeblikke som Trip. Inge Sofie Skovbo tager ligeledes en del stik hjem som alkoholiseret moster på afvending.

Alligevel kan hulheden i Thomas Bendixens glatte iscenesættelse ikke skjules, og man undrer sig over, at der ikke findes mere påtrængende teatertilbud til Ghita Nørby ?