PLADDERHUMORISTER VENDER TILBAGE

★★★☆☆☆

Café Liva hører blandt Nyhavns førende forlystelsesetablissementer, og det var her, at Stand-Up Revyen blev forvandlet til Pladderhumorister i 2018. Det nye show PLADDERHUMORISTER VENDER TILBAGE lever ikke helt op til tidligere forestillinger med det samme hold. Det er som om de fire solister ikke længere formår at være en helhed?

Iscenesætter Lars Knutzon bidrager selv til forestillingens lydside med gode vibes, men PLADDERHUMORISTER VENDER TILBAGE savner ikke desto mindre harmoni.

Bortset fra en enkel ganske fin monolog om religion er Omar Marzouks rolle i gruppen reduceret til at være ham den manierede med skærebrænder-stemmen, der afbryder. Så når han som den første ikke må være med til at synge i gruppen, virker det faktisk lidt ubehageligt.

Michael Schøt morer, når han modigt lægger sig ud med det aldrende publikum ved at påpege deres privilegier og deres alkoholforbrug. Han langer også ud efter cirkusrevyen, men synes ikke at have registreret den fornyelse, som revygenren også er i færd med at gennemgå med flere spritnye revyer både i denne og den kommende sæson.

Sebastian Dorset har lune – ikke mindst i en herlig håbløs ko-sketch, men hans materiale synes svagere i år end ellers.

Men heldigvis har Flemming Jensen en fin tekst af Johannes Møllehave med fra Harmoniens Revyperler. Han byder også på en uhyre smuk hyldest til hans afdøde ven Jesper Klein. En hyldest, der viser, at den mildhed som Klein rummede, heldigvis lever videre i Flemming Jensen.

Det er dette smukke budskab, der giver os svaret på, hvorfor PLADDEHUMORISTER – trods skævheder og fejlskud – naturligvis bør vende tilbage.

(Michael Søby)