DET MAGISKE JULEBÅND

★★★★★☆

Ingen jul uden en tur i Eventyrteatret. Sådan er det vist for mange børn og barnlige sjæle, og det forstår man også godt, når man ser Eventyrteatrets juleforestilling i Tivolis Glassal. DET MAGISKE JULEBÅND har både magi, iørefaldende sange, lysalfer, julesne og et væld af nisser i alle størrelser.

Bo Skødebjerg står i år både for både manuskript og iscenesættelse, Christian Dahlberg er ansvarlig for musikken, mens Christine Brincker tegner sig for de festlige kostumer.

Handlingen udspiller sig i selveste Nisseby, hvor et generationsoprør er under optræk. Det forstår man sådan set godt, for et rigeligt usympatisk nissepar vil snyde lysalferne for deres løn efter de har optrådt. Heldigvis findes der en løsning, og pludselig er pengene slet ikke så vigtige længere, for julen er og bliver hjerternes fest.

Et af forestillingens ubetingede højdepunkter bliver et stepnummer, og man kunne sagtens forestille sig en juleforestilling med endnu større musikalsk variation i fremtiden, uden at man forråder julestemningen af den grund.

Men bortset fra en enkel vred dreng hyggede publikum sig tydeligvis denne eftermiddag. Og så tager forestillingen kun en time, så der er rigelig tid til at nyde den smukke julepynt i Tivoli, prøve forlystelser og måske endda smage en af Tivolis berømmende flæskestegssandwicher?

Ved premieren på DET MAGISKE JULEBÅND blev Eventyrteatrets visionære leder Susanne Vognstrup hyldet og det er der god grund til. I 30 år har hun stået i spidsen for det teater, der hyppigst er blevet kåret som byens bedste børneteater.

Et teater, der uden statsstøtte men via "Den Eventyrlige Sponsorklub" har formået både at udklække stjerner som Alex Høgh Andersen, Cecilie og Simon Stenspil, Amalie Dollerup, Allan Hyde og Silas Holst, samtidig med at de har givet alle deres elever en oplevelse, de kan bruge resten af livet. En bedrift, som ikke mindst Susanne Vognstrup i den grad fortjener tak for.

(Michael Søby)