IN MOTION

Dansefestival på

Pantomime Teatret i Tivoli

25.-29. AUGUST

★★★★★☆

I Tivoli har man fået den geniale ide at afholde en lille dansefestival på det internationalt berømte Pantomime Teater, hvilket betyder, at man fra kl. 16.30 i perioden 25. – 29. august kan opleve seks små danseforestillinger på ca. en halv time fra både ind- og udland. Tilmed helt gratis, når man altså betalte entre til den gamle have – hvis man da ikke er den heldige ejer af et af de fordelagtige årskort.

IN MOTION-PROGRAMMET:

TIVOLI BALLETTEATER: HARLEKIN MEKANISKE STATUE ****
25.-29. august kl. 16.30 på Pantomimeteatret.

For at sejre over den sure og indbildt syge Kassander udklækker de unge elskende, Harlekin og Columbine, en plan, der skal overrumple far og bane vejen for, at de kan få hinanden. Sindrige forklædningsnumre – både som falsk læge og som statue – er grundelementerne i denne klassiske pantomime, hvor den klodsede og ikke alt for kloge tjener, Pjerrot, konstant bidrager til forvirringen.
Oplev Harlekin, Columbine og Pjerrot i Tivolis ældste pantomime

UPPERCUT DANSETEATER *****
25.-29. august kl. 17.30 på Pantomimeteatret

.
Uppercut Danseteater mixer på enestående vis breakdance og contemporary dance i en ny og meget aktuel version af Stephanie Thomasen "Differences" fra 2012.

Danserne Mark Philip, Alessandro Sousa Pereira, Lukas Larsen, Fatih Berber, Mikael Santana, Mbaye og den nye talent Kristián Mensa, har ikke samme modersmål, men i dansen finder de et stærkt fællesskab, der vælter publikum omkuld. Her er bevægelser, man aldrig troede, man skulle se menneskekroppe udfører – fremført i den friske dynamiske stil, som netop kendetegner Uppercut Danseteater.

SELENE MUÑOZ: HISTORIAS *****
25. – 29. august kl. 18.30 på Pantomimeteatret.

Den prisvindende spansk/danske danser og koreograf Selene Muñoz, viser sammen med danser Sebastian Haynes fra Nederlands Dans Theater et varieret repertoire fra deres koncept "Historias".
Musik og koreografi er skabt i et tæt samarbejde, hvor der bl.a. kan opleves "Nattergalen" inspireret af H.C. Andersens eventyr og uddrag fra den kommende forestilling 7SENSES.

Selene Muñoz er til dato den moderne flamenco-kunstner, der har opnået størst eksponering i Skandinavien. Hun er Reumertnomineret og har vundet flere præmier for sin nyskabende æstetiske og personlige stil.

Hun har haft optrædener på nogle af de største scener. Herunder kan nævnes Guggenheim Museum i New York, World Expo i Shanghai, Reina Sofia Museum i Madrid, Tjajkovskijs Koncertsal i Moskva, Det Kongelige Teater, Louisiana Museum og Tivolis Koncertsal.

Hun har haft flere optrædener i tv og for den danske kongefamilie. Heriblandt kan nævnes: Dronning Margrethes 75 års jubilæumsforestilling, Kronprinsparrets prisuddeling og Vild Med Dans ´Knæk Cancer´.

ACCORDION STORIES ****
25. – 29. august kl. 19.30 på Pantomimeteatret.

Den anerkendte koreograf Tim Rushton har skabt et helt nyt og vittigt værk om kærlighed og drømme. Mennesker mødes og sød musik opstår. Der er masser af sommerromantik, sjov og slapstick blandet med skøn accodion musik

Flotte Robert Thomsen er her i front og danser med lette fødder og rød halsklud denne svale sommeraften. Intet under at Malmø Opera sikrede sig ham til balletsekvensen i deres opsætning af "Billy Elliot".

Rushton leger opfindsomt med de scenografiske muligheder og begrænsninger på Pantomime-teatret, og vi får både skov- og havudsigt, når der blot trækkes lidt i snorerne.
Den folkelige harmonikamusik leder tankerne hen på den østeuropæiske musiktradition, og vi forkæles heldigvis både med muntre og mere melankolske toner i ACCORDION STORIES.

ACCORDION STORIES er blevet en ganske underholdende forestilling, fint kostumieret af Charlotte Østergaard og Kitt Houen.

KAMMERBALLETTEN *****
25. – 29. august kl. 20.30 på Pantomimeteatret.

Klassisk kammermusik og moderne dans mødes, og en noget nær fuldendt symbiose opstår.
Uddrag for cphculture.dks anmeldelse, da Kammerballetten spillede i Operaen:

Trio Vitruvi (cellisten Jacob La Cour, og den fra Verdensballetten så kendte duo, violisten Niklas Walentin og pianisten Alexander McKenzie) står for musikken, mens dansere fra såvel San Francisco Ballet som Den Kongelige Ballet leverer dansetrinene.

Med Stravinskys "Suite Italienne" koreograferet af Adam Lüders får denne aften en flot start med den unge Tobias Praetorius i forrygende form. Efter Trio Vitruvis betagnede version af Schuberts Andante "Un Poco Mosso" får vi Tobias Praetorius på toppen af sin ydeevne i den lidenskabelige "Unravel" med den yndige Alba Nadal som en ideel partner. Koreografen

Kristian Lever udfordrer dog i højere grad Alba Nadals talent efter pausen i "Fracture", hvor hun i den grad får mulighed for at bekræfte, hvorfor hun bør høre blandt den kongelige ballets stjerner.
Men inden vi kommer så vidt, skal vi lige nyde Debussys uopslidelige "Claire de Lune", hvis skønhed forbliver intakt i Niklas Walentins passionerede violinspil.

Alexander McKenzie får derimod lov til at brillere i "Chorale Dances", hvor Tobias Praetorius til musik bekræfter sit koreografiske talent. De fire dansere betragter pianisten og lytter til musikken og deraf opstår på ubesværet vis nogle formationer med ømhed som bindeled. Liam Redheads kraftfulde indsats er en fornøjelse at overvære og dejligt er det også at se Ida Praetorius på en lidt anden opgave end de store klassiske partier, der skaffede hende titlen som sæsonens danser tidligere på året. Brødrene

Menezes har også en fascinerende fællesdans, og sammen forløser de fire dansere Praetorius’ ambitioner, inden de genforenes foran pianisten.
Aftenens mest dystre men også dybeste indslag, den estiske komponist Arvo Pärts "Fratres" former sig som et sjældent fint samspil for cellist og pianist.

Efter den mundfuld fryder vi os over finalen, den liflige og lette "Absolute Pitch-Black" af Sebastian Kloborg til musik af Chopin. Med nogle hemmelighedsfulde roterende kostumestativer som inspiration leges der frækt med køn og kønsroller.

Vi får blandt andet et tiltrængt comeback for Det Kongelige Ballets mest maskuline danser Benjamin Buza og den unge Ryan Tomash, der for nyligt imponerende alle som en forbløffende moden Armand i "Kameliadamen". Men også et gensyn med Ulrik Birkkjær vækker glæde takket være hans charmerende præstation, der understreger den flotte udvikling som danser og samtidig bekræfter skuespillertalentet.

KAMMERBALLETTEN bliver samlet set en sjælden frydefuld balletaften med forførende musikalsk ledsagelse."

BUNDESJUGENDBALLET – JOHN NEUMEIER
25. – 29. august kl. 21.30 på Pantomimeteatret.

Tysklands første Nationale Ungdomsballet blev grundlagt i begyndelsen af teatersæsonen 2011/2012. Gruppen består af otte professionelle dansere i alderen 18 til 23 år.

Med sit eget repertoire, der hovedsageligt består af værker af unge koreografer, danser gruppen overvejende på skoler, museer, plejehjem og endda fængsler; rum, hvor dans normalt ikke tiltrækker stor interesse.