THE LEHMAN TRILOGY

Også i Danmark har Stefano Massinis skuespil THE LEHMAN TRILOGY opnået succes. På Østerbro Teaters Republique fortælles historien p.t. på tre timer inklusive to pauser, men man keder sig ikke eet eneste sekund. Faktisk føler man sig overbevist om, at dette må være den mest underholdende teatertekst i København lige nu.

En fuldkommen trio af vitale opfindsomme skuespillere bestående af Henrik Lykkegaard, Johannes Lilleøre og Anders Budde Christensen får ordene til at sprudle fra start til slut i et væld af farverige roller.

Også i Cinemaxx-transmissionen fra Londons berømte teaterkvarter West End får vi pragtfuld skuespil anført af den tidligere Hamlet på Kronborg, Simon Russell Beale.

I en genial scenografi drejes et transparent kvadratisk kontormiljø, så vi hele tiden får nye vinkler på historien – samtidig med at panoramaet på bagscenen afspejler den historiske udvikling.

Lehman brødrene havde sans for at tjene penge. Først handlede de med stof, bomuld, værktøj og kaffe, og senere inkasserede de millioner via jernbanen, olie, computere og aktier, mens de oprettede såvel bank som en børs, og investerede i film.

Både krige og kriser blev overvundet, men efter godt 100 år gik luften ud af ballonen med et brag, der kunne høres og mærkes over hele kloden.

THE LEHMAN TRILOGY er ikke blot forrygende underholdning, men så sandelig også stof til eftertanke.