SÅ LÆNGE MIT HJERTE SLÅR

★★★★★☆

Odense Teater opnåede sidste år en Reumert-nominering for deres ganske originale hyldest til det populære radioprogram Giro 413. Nu stiller Folketeatret med et helt nyt hold, der er klar til at tage på en omfattende Danmarks-turné med samme forestilling.

Marie Mondrup er på een gang herlig og rørende som den gæve sygeplejerske, hvis rigeligt omsorgsfulde mor synes, at datteren skal gifte sig – hvis manden altså ligner sangeren Gustav Winkler.

Tom Jensen agerer både Gustav Winkler og en læge som minder om ham, og Troels II Munk danser den allersidste dans med uimodståelige Sonja Oppenhagen, der bl.a. spiller sygeplejerskens mor. Omkring dem ses Jesper Riefensthal, Rasmus Fruergaard, Morten Christensen, Søren Birch Plum og Marie Nørgaard som patienter og andet godtfolk.

Manuskriptforfatteren og iscenesætteren Heinrich Christensen, der kom så galt afsted i Tivoli med hans førsteudgave af musicalen “Midt om natten”, har mere at byde på i denne omgang og får med held flettet en række meget forskellige Giro 413-hits ind i handlingen. Og vi må erkende, at på trods af de banale tekster rummer de fleste Giro 413-sange store elementære følelser, som vi alle støder på i livet.

Ikke alle tekster passer lige godt til den handling, de indgår i, hvis man nærlæser dem, men alt i alt fungerer konceptet fint, og vi får i al fald nye vinkler på sange, vi troede, vi kendte til bevidstløshed.

Marie Mondrup formår at holde sammen på det meste, og så får hun lejlighed til at lufte sit flotte sangstemme. Er der efterhånden noget, den kvinde ikke kan på en scene?

SÅ LÆNGE MIT HJERTE SLÅR skal nok gøre lykke ude i landet, og ikke kun af musikalske årsager. Det er en forestilling, der indbyder til eftertænksomhed og det kan aldrig skade.

(Michael Søby)