MIN ITALIENSKE FAMILIE

★★★★☆☆

I Paprika Steens "Den tid på året" er det den danske familie, der kommer i søgelyset, og man må konkludere, at danskerne egentlig ikke er særlig gode til at hygge sig, selvom de insisterer på at gøre det.

Gabriele Muccino stiller i sin seneste film MIN ITALIENSKE FAMILIE skarp på befolkningen i støvlelandet mod syd. Her morer man sig og synger sammen, men til gengæld skændes man også mere højlydt end i den danske film, hvor de fleste blot virker frustrerede eller småfornærmede.

Gabriele Muccino udviste allerede sans for hjertevarme film ved årtusindets begyndelse med "Det sidste kys", der gav charmetrolden Stefano Accorsi sit store gennembrud. Han er heldigvis stadig en karismatisk herre, og får tilmed selskab af to legender fra den italienske filmhistorie:

Sandra Milo (der huskes fra flere Fellini-værker) og Stefania Sandrelli (som bl.a. forgyldte tidlige film af nyligt afdøde Bernardo Bertolucci). Begge de damer ydede dog deres ypperste i film af Antonio Pietrangeli, henholdsvis "La Visita" fra 1963 og "Io la conoscevo bene" fra 1965. Så selvfølgelig husker man dem, når der skal holdes filmisk familiefest på ærke-italiensk vis.

MIN ITALIENSKE FAMILIE er lige hvad man har brug for i en kold tid: En varm og munter feel-good komedie, som kun italienerne kan lave dem, hvor ingen af de medvirkende tager sig selv alt for alvorligt.