MARY POPPINS VENDER TILBAGE

★★★★★☆

Med den moralske krise i diverse banker (også danske!) har vi i den grad brug for, at MARY POPPINS VENDER TILBAGE og redder de små familier fra ruin.

Instruktøren Rob "Chicago" Marshall er manden, der kan forny universet med både dyb respekt for og stor kærlighed til originalen. Og hvis nogen kan træde i Julie Andrews fodspor som Mary Poppins må det være Emily Blunt. Andrews vandt i sin tid en velfortjent Oscar for rollen, og Emily Blunt fortjener faktisk en Oscar-nominering efter flere forgæves forsøg siden gennembrudet i "The Devil Wears Prada" overfor Meryl Streep. Den store Streep er skam også med i en lille skæg rolle denne gang – og nøjes ikke med at synge, men udfører også sine egne luftstunts!

MARY POPPINS VENDER TILBAGE fremstår ligeså ødsel som originalen og Sandy Powells overdådige kostumer bidrager til festlighederne. De visuelle effekter er førsteklasses og Marc Shaiman og Scott Wittmans sange og musik må siges at være en Broadway-musical værdig.

Sympatiske Lin-Manuel Miranda (der bl.a. står bag Broadway-hittet "Hamilton") har overtaget filmens mandlige hovedrolle efter Dick Van Dyke, der heldigvis forkæles med en stjernebirolle til sidst og som stadig kan danse.

Mest rørende er dog gensynet med den 93-årige Angela Lansbury, der efter Tony Awards for musicals som "Mame", "Dear World" og "Sweeney Todd" runder sin Oscar-belønnede filmkarriere af på smukkeste vis. Skøn ser hun stadig ud – og hun kan tilmed synge. Angela Lansbury spillede i sin tid hovedrollen i en lignende filmproduktion med titlen "Hokus Pokus Kosteskaft" og i den mesterlige Disney-tegnefilm om "Beauty and The Beast" lagde hun stemme til tepotten, der sang filmens titelsang til Oscar-sejr.

Den yderste talentfulde Ben Whishaw ("Den danske pige") også kunsten af få en sangtekst til at leve, og han får i rollen som hårdt prøvet familiefar skabt en overraskende rørende karakter. Julie Walters, Emily Mortimer og Colin Firth bidrager ligeledes til, at filmen får det rette britiske "touch", men det er og bliver Emily Blunt, der med lige dele vid og præcision sikrer, at MARY POPPINS VENDER TILBAGE i triumf. En Oscar-nominering som årets bedste film forekommer slet ikke utænkelig.