ABSOLUTE SHAKES – VOL. 6

★★★★☆☆

"Shakes" er for mange blevet en fast del af sommeren med deres vanvittige Shakespeare-fortolkninger. Set i lyset af kulturministerens forkærlighed for Absolute Music har de i år valgt ikke blot at fokusere på eet Shakespeare-stykke, men i stedet lave et mix – heldigvis uden at sætte galskaben over styr. Snarere tværtimod i Petrea Søes fordomsfrie iscenesættelse af Thomas Marksmanns muntre Shakespeare-mosaik.

Karin Bang Heinemeier gløder af indignation som den oprørske Hamlet og Anders Budde Christensen morer kosteligt i rollen som King Lear, når han uddeler citronmåner i stedet for landarealer til sine døtre. Det er Shakespeare, så alle kan forstå det.
Patricia Schumann er en sprudlende Petruchio i et "Trold kan tæmmes" uddrag overfor Anders Budde Christensens barmfagre Katerina. Her får ordet "altankasser" helt ny betydning.

Mikkel Arndt viser ikke blot talent for at klatre i træ, men er også en snarrådig Malvolio ("Helligtrekongersaften"), der af publikum får til opgave at indfange et egern for at imponere den skønne Olivia. Denne udfordring løser han prompte med assistance fra en kær lille moppe, der gæstede Ørstedsparken denne aften.

Har du ikke oplevet teater, siden der atter blev åbnet op for kulturlivet, bør du absolut gribe chancen nu. For ABSOLUTE SHAKES – VOL. 6 spiller ikke blot udendørs, men kostumerne er tilmed udsmykket med mundbind, så vi alle kan føle os ekstra trygge. Og så varer forestillingen kun een time, hvilket er betydeligt mindre end de Shakespeare-forestillinger, man låner fra.

(Michael Søby)