DET STORE FEDE GENNEMBRUD,

★★★★☆☆

Satiretruppen Magt har indtaget scenen i Valbys førende kulturperle, Teater V med deres seneste show DET STORE FEDE GENNEMBRUD. Efter et par beske anmeldelser til første show og en mislykket eenmands-turné til USA med en engelsksproget udgave af "Pas på den knaldrøde gummibåd", satser Magt nu hele butikken.

Seks kække herrer – heraf to musikere – gir den gas i et musikalsk show med få grænser og politisk bid. Man skal dog ikke forvente parodier på niveau med Linie 3 i deres storhedstid eller præcis skuespilkunst som hos Platform. Hvad vi i stedet får, er seks ivrige unge fyre, der er indstillet på at underholde, så godt de nu kan.

Det går faktisk ganske godt – især når de synger, for sangteksterne er unægteligt sjovere end de tekster, der skal hæfte numrene sammen. Handikappede og flygtninge må stå for skud flere gange alene i 1. akt, selvom een gang føles fuldt ud tilstrækkelig, og DET STORE FEDE GENNEMBRUD udebliver muligvis også denne gang.

Desværre blev min ledsagerske utilpas og vi måtte forlade teatret, så vi har anden akt til gode. Men med tilladelse fra teatrets chef bringer vi alligevel denne beskedne anbefaling, og lader tvivlen komme de medvirkende til gode. Musikaliteten og spilleglæden nåede nemlig at forplante sig til publikum.

(Michael Søby)