LUK SOLSKINNET IND

★★★☆☆☆

Claire Denis har igennem flere årtier fortalt intelligente kvindehistorier med visuelt flair. "Chokolade", "J’ai pas sommeil", "Nénette et Boni" og "White Material" vidner både om et komplekst verdensbillede og en psykologisk indsigt på tværs af grænser.

Nu skildrer hun ikke uden glimt af humor en midaldrende kvindes forsøg på at finde kærligheden. Kvinden må siges at være et mentalt rodehoved, men hun har sørme heller ikke heldet med sig i forhold til det andet køn, og man forstår sandelig godt, at hun til sidst opsøger en terapeut (Gérard Depardieu!) i håb om en vis afklaring.

Josiane Balasko, Xavier Beauvois og Valeria Bruni Tedeschi kaster glans over rollelisten, men det er og bliver Juliette Binoche i den altdominerende hovedrolle, som får denne fragmentariske filmfortælling til at hænge sammen.

Binoche lægger heldigvis ikke fingrene imellem og vi fornemmer, at kvinden sjældent gør det nemmere for sig selv at finde vej gennem kærlighedens evige labyrint.

Men jo længere tid der går, jo mere holder vi af hende, og til sidst håber man virkelig på, at solen også vil finde vej til hendes indre. Den originale franske titel ("Un Beau Soleil Intérieur") fanger smukt dette håb.