EN FRYGTELIG KVINDE

★★★★★☆

Det er knap et kvart århundrede siden, at Christian Tafdrup fik sin filmdebut som Carsten Sønders "Smukke Dreng". Siden har han bl.a. smykket tv-serier som "Borgen" og "Lærkevej", og vundet en Robert for kortfilmen "En forelskelse". Sidste år debuterede han som spillefilmsinstruktør med "Forældre", der blev topscoren ved årets Bodil-fest.

Nu er han klar med en ligeså fremragende film kaldet EN FRYGTELIG KVINDE om en ung uskyldig mand, der forelsker sig blindt i en smuk men manipulerende kvinde.

Anders Juul, som vi i denne sæson har nydt i soloforestillingen "Jeg løber" på Det Kongelige Teater finder fine udtryk for den afmagt og voksende desperation, som den unge mand oplever.

Amanda Collin er ikke mindre god som hans umiddelbart søde men efterhånden også øretæveindbydende kæreste. På dristig vis lader Christian Tafdrup kæresten bruge publikum som indforståede vidner til hendes kalkulerede opførsel, hvilket fungerer overraskende godt og nok skal provokere en del kvinder med lidt for bløde mænd.

EN FRYGTELIG KVINDE viser fremfor alt, at Christian Tafdrup virkelig er en instruktør, der tør noget og som dansk film gør klogt i at satse på nu og i fremtiden.