ALLE FOR TRE

★★☆☆☆☆

"Alle for…"-filmene er en ringe erstatning for de Olsenbande-film, som man på stadig mere desperat vis søger efter efterligne. Men instruktøren Rasmus Heide kan hverken gøre fra eller til med et åndløst og idefattigt manuskript, der efterlader de tre stand-up’ere Rasmus Bjerg, Mick Øgendahl og Jonatan Spang på herrens mark.

Rasmus Bjerg fremstår som den bedste skuespiller af de tre, Mick Øgendahl er stadig den sjoveste, mens den tidligere så charmerende hvalp Jonatan Spang nu fremstår rigeligt selvnuttet. Værst er dog Sonja Richter, der synes aldeles blottet for humoristisk sans og i den grad malplaceret i en folkelig komedie-farce.

Veteraner som Kurt Ravn, Kirsten Lehfeldt og – velkommen tilbage – Lars Høy har desværre ikke fået meget materiale at arbejde med, og må nøjes med at være en slags morsomme vignetter i denne den hidtil ringeste film i serien.

Plottet omhandler en arv, der befinder sig i Italien, så de medvirkende kan holde lidt ferie samtidig med optagelserne og en bror, der måske i virkeligheden er en søster – eller måske en ladyboy?

Nogen behov for fortsættelse har man egentlig ikke, og det virker forstemmende for dansk film, at vi p.t. ikke har bedre bud på en dansk folkekomedie i biograferne anno 2017 end "Dræberne fra Nibe" og "Alle for tre".